Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Νέα από τον Κόσμο

-Μετά από δεκαετίες ερευνών οι επιστήμονες κατάφεραν να παρασκευάσουν ένα εμβόλιο το οποίο αποτρέπει την μόλυνση από τον ιό του AIDS κατά 31%. Το εμβόλιο χορηγήθηκε σε ανθρώπους από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και στον αμερικανικό στρατό.

-Σε 40 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο βασανιστής των ΧΜΕΡ, αντί για ισόβια.Ο ‘Ντουκ’ η Κάινγκ Γκουέκ Εαβ όπως είναι το πραγματικό του όνομα είναι υπεύθυνος για τον βασανισμό και το θάνατο του ενός τετάρτου του πληθυσμού του Βιετνάμ. Ο Ντουκ κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για δουλεία, βασανιστήρια, σεξουαλική κακοποίηση και άλλες απάνθρωπες πράξεις, την εποχή που ήταν διοικητής των φυλακών

-Η Ρωσία και οι ΗΠΑ κληθήκαν να υπογράψουν μια νέα συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων.

-Στην Αμερική μια ομάδα οι survivalists είναι οι άνθρωποι που θεωρούν βέβαιη την κατάρρευση της πολιτισμένης κοινωνίας και προετοιμάζονται για αυτή. Χτίζουν υπόγεια καταφύγια, συγκεντρώνουν τρόφιμα, εκπαιδεύονται στα όπλα και μαθαίνουν πώς να ζουν στην ύπαιθρο. Η ομάδα αυτή απαρτίζεται κυρίως από παραστρατιωτικούς, ρατσιστές, θεοφοβούμενους ή απλά αφελείς.

-Εδώ και 4 χρόνια, 1500 κρατούμενοι σε φυλακή των Φιλιππίνων, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ισόβια ή την θανατική ποινή, είναι «καταδικασμένοι» να χορεύουν υπό την καθοδήγηση χορογράφου, στους ρυθμούς του “Θρίλερ” του Μάικλ Τζάκσον και άλλων ποπ επιτυχιών. Ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα σωφρονισμού που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου και πληθώρα καταγγελιών για τα όσα συμβαίνουν όταν σταματήσει…η μουσική. «Πρόκειται για το πρώτο σύνολο ανθρώπων που υποβάλλεται σε θεραπεία μετά μουσικής» υποστηρίζει το αφεντικό της φυλακής. «Είναι το παρανοϊκό σχέδιο ενός μεγαλομανούς και επικίνδυνου ατόμου» καταγγέλλουν ανθρωπιστικές οργανώσεις και πρώην κρατούμενοι.

Πηγη:www.kathimerini.gr
Σταυρούλα Τσιούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου