Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τα τεκταινόμενα της κατάληψης

Η κατάληψη μας η οποία έγινε πριν λίγο καιρό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο. Γιατί αυτό; Ποιος ο λόγος άραγε να χρησιμοποιούμε το ίδιο μέσο πίεσης εφόσον βλέπουμε πως δεν έχει αποτέλεσμα… ή έχει;

Όσον αφόρα τώρα τους αρμόδιους… Πολλές φόρες μας δίνουν υποκατάστατα (άλλη μια αίθουσα προκατ να μικραίνει το προαύλιο μας.) ή πραγματοποιούν ένα άλλο αίτημα για να δείξουν πως ασχολούνται (φτιάξιμο και καθάρισμα των τουαλετων). Αυτό δεν ξέρω πως θα πρέπει να με κάνει να νιώθω… ίσως ότι τα λόγια μας δεν λαμβάνονται υπόψην… ίσως να μπορούν να φτάσουν μέχρι εκεί οι δυνάμεις τους…

Ίσως και να μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα θέλουν… οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες για το πρόβλημα του λυκείου μας είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει από την αρχή λειτουργίας του κτιρίου. Ωστόσο δεν έχω ακούσει τίποτα διαφορετικό τόσα χρόνια… δεν είναι αρμοδιότητα δική μας… εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε… και αλλά τέτοια παρεμφερή.

Πως είδαν όμως τα παιδιά την επίσκεψη του δημάρχου; «ήταν όλο ειρωνικά σχόλια…» αυτό ειπώθηκε από πολλούς. Ψέματα; Ο τρόπος του και τα σχόλια του ήταν άκρως ειρωνικά και κοροϊδευτικά,.“ κάνατε κατάληψη μονό για να την κάνετε” μου μετέφερε χαρακτηριστικά μια μαθήτρια.

Αυτά ήταν πολλά από τα λόγια του δήμαρχου που μονό καλές εντυπώσεις δεν άφησε…

όσον αφορά τα ερωτήματα που τέθηκαν στο τραπέζι φάνηκε έντονα η ανικανότητα των υπεύθυνων να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε αυτά.

Συμπέρασμα ούτε του χρόνου θα γίνει το σχολείο μας, ούτε τον επόμενο χρόνο… ίσως ούτε και σε 10 χρόνια από τώρα. Βεβαία οι καταλήψεις δεν πρέπει να σταματήσουν γιατί έτσι θα δείξουμε πως συμβιβαζόμαστε. Εμείς θα ικανοποιηθούμε μονό από το καινούργιο κτίριο όχι από τις υποσχέσεις όχι από τις επιπλέον αίθουσες κάθε χρόνο όχι από το δήθεν ενδιαφέρον τους!

Σταυρούλα Τσιούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου