Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Όπως όλοι μάθαμε από τον διατυμπανισμό που γίνεται τον τελευταίο καιρό , στη Θεσσαλονίκη εδώ και μερικά 24ωρα βλέπουνε τηλεόραση ψηφιακά, πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχει τέλεια ανάλυση ήχου και εικόνας χωρίς τα «χιόνια» τις γραμμές και τις παρεμβολές του αναλογικού συστήματος που έχουμε εμείς. Για την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα είναι απαραίτητος ο αποκωδικοποιητής ή αλλιώς μια τηλεόραση που να δέχεται το σήμα αυτό.
Τα κέντρα εκπομπής της βρίσκονται στον Χορτιάτη και στο Φιλίππειο. Οι περιοχές που λάμβαναν σήμα από τον Χορτιάτη μπορούν να βλέπουν ακόμη και αναλογικά, κάτι που δεν ισχύει για τον Κέδρινο Λόφο στην περιοχή του Φιλιππείου, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να προμηθευτούν άμεσα τους αποκωδικοποιητές. Το σήμα έχει μεγάλη εμβέλεια και καλύπτει πολλές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας όπως το Κιλκίς, η Έδεσσα, η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά. Τα ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν μέσω της digea είναι : star, alpha, alter, mega, skai, antenna και Μακεδονία TV.
Τα μέρη όμως που είναι τοποθετημένα τα κέντρα με κάνουν να αναρωτιέμαι πως γίνεται και το σήμα κάνει τον κύκλο της Χαλκιδικής προσπερνώντας μας με ελιγμούς! Πράγμα που συμβαίνει και με τους κόμβους για διάφορες άλλες υπηρεσίες τηλεφώνου, internet και τηλεόρασης που δεν ανταποκρίνονται στην Χαλκιδική. Παρόλα αυτά ας ελπίσουμε πως κάποτε θα τα δούμε και εδώ…

Λάουρα Κρόμετσεκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου